Ја започнуваме учебната година со игра и насмевки
На 18 септември 2018 наставничките Нагихан Снопче и Габриела Мерџаноска го одбележаа почетокот на реализација на активностите според Нансен моделот
Известување / Отворен повик
ОТВОРЕН ПОВИК Нансен модел за интеркултурно образование преку проектни или слободни активности  Почитувани наставници и професори, поради пројавениот интерес од
Конференција во Осло: Универзалната декларација за човекови права
ОСЛО, 19 јуни 2018 година – Менаџерот на Тренинг центарот при НДЦ Скопје, г-ѓа Биљана Крстеска-Папиќ и основачот на Нансен
Подготвени за летен распуст!
На 8 јуни 2018 година, наставниците Зујца Стојанова и Денис Реџепов заедно со учениците го одбележаа успешното завршување на учебната
Успешно учество во НМИО
На 31. мај 2018 година, наставничките Мерлин Стојановска и Зејнепе Бајрами заедно со учениците вклучени во Нансен моделот за интеркултурно
Дипломи за учество во НМИО
На 30. и 31. мај 2018 година, наставничките Ленче Анѓелкоска и Африме Дурмиши заедно со учениците вклучени во Нансен моделот
Дипломи за учество во НМИО
На 30. и 31. мај 2018 година, наставничките Габриела Мерџаноска и Нагихан Снопче заедно со учениците вклучени во Нансен моделот
Изложба и НМИО дипломи
Со цел да се одбележи успешното завршување на учебната година и Нансен интеркултурните проектни активности за оваа учебна година, на
Роденденски подароци и дипломи
На 30. мај 2018 година, наставничките Лидија Билбилоска и Дрита Јакупи ги реализираа воннаставните активности во духот прослава на родендени
Шарен змеј
На 24. мај 2018 година, наставничките Зејнепе Бајрами и Мерлин Стојановска ја спроведоа активноста “Шарен змеј” во склоп на темата
Креативни пролетни активности
На 9 и 23 мај 2018 година наставничките Виолета Паревска и Љуљета Ќерими ги реализираа интеркултурните активности како дел од
Активности за запознавање на учениците
На 22 мај 2018 година, наставниците Сеад Ибраимоски и Жанета Доловани ги реализираа интегрираните воннаставни активности со учениците од трето
Роденденски подароци
На 22 мај 2018 година, наставничките Ленче Анѓелкоска и Африме Дурмиши ги реализираа воннаставните активности во духот прослава на родендени.
Забавни активности
На 18 мај 2018 година, учениците од класовите на тандемот Фросина Манева и Селвер Абази кои се вклучени во Нансен
Славиме среќни моменти заедно
18 мај, 2018 година- Еден одличен начин да се овозможи позитивна социо- емоционална клима во училницата е да се организираат
Мајски цвеќиња
На 16 мај 2018 година, наставничките Даниела Стефановска и Хатиџе Мемети ја реализираа воннаставната активност „ Мајски  цвеќиња“ во рамки