5 години Нансен модел за интегрирано образование во Струмица
На 10 јуни 2015 година, Нансен дијалог центар Скопје организираше настан за доделување на сертификати за учениците и наставниците вклучени
НДЦ Скопје го објави седмиот број од периодичниот билтен
Англиски јазик Македонски јазик Албански јазик Турски јазик
Истакнати тандеми за учебната 2014/ 2015 година
Истанкати тандеми на наставници за учебната 2014/ 2015 година Еден од главните настани кои ја одбележаа оваа учебна година беше
Претставници на ССУ ,,Кубен” во работна посета на ССУ ,,Моша Пијаде” во Тетово
Во периодот од 20 до 22 април 2015 год., претставниците на ССУ,,Кубен” од Осло заедно со истакнати ученици од истото
Студенти од Холандија во посета на НДЦ Скопје
На 15 април 2015, НДЦ Скопје беше домаќин на група професори и студенти по историја на универзитетот Гронинген од Холандија.
НДЦ Скопје го објави годишниот извештај за 2014 година
Англиски јазик Македонски јазик Албански јазик Турски јазик
Проект на НДЦ Скопје и МОН: Мултиетнички концепт во образованието
Состанок на работната група за Компонента 1 На 6 март 2015 НДЦ Скопје официјално го одбележа почетокот на имплементацијата на
Состанок на работната група за Компонента 2 – Иницијатива за унапредување на професијата на наставниците
На 11 мај 2015 во просториите на Министерството за образование и наука на Република Македонија, работната група за Компонента 2
Доделени сертификати за напредно ниво на обука на учесници
На 29 април 2015 г. во просториите на Тренинг центарот при НДЦ Скопје, на учесниците од трета, четврта и петта
Потпишан договор за соработка со Нансен дијалог центар Мостар
На 28 март 2015 г. извршниот директор на НДЦ Скопје, Сашо Стојковски и извршниот директор на НДЦ Мостар, Елвир Џулиман
Започна имплементацијата на НМИО во ОУ „Никола Карев“ с. Саждево
На 3 март, 2015 год, започна имплементацијата на интегрираните воннаставни активности според Нансен моделот за интегрирано образование во рамките на
Конференција: Интегрирано и меѓу- културно образование во Европа
Извршниот директор на НДЦ Скопје г-дин Сашо Стојковски и менаџерот на Тренинг Центарот г-ѓа Биљана Крстеска – Папиќ заедно со
Започна реализацијата на НМИО во ОУ „Никола Карев“ и ССУ „Лирија“
На 20 февруари, 2015 година, започна реализацијата на интегрираните воннаставни активности сопред Нансен моделот за интегрирано образование при ОУ „Никола
Одбележан почетокот на заедничкиот проект со НДЦ Мостар
На 6 февруари, 2015 г. беше означен почетокот на заедничкиот проект со Нансен Дијалог Центар Мостар. Проектот насловен “Обука на
Официјална промоција на Фондацијата за интегрирано образование
На 22 јануари, 2015 г. во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје се организираше официјалната промоција на Фондацијата за
Одбележан почетокот на проектот Нансен модел за интегрирано образование во општина Бујановац
На 17 декември 2014 НДЦ Скопје официјално го одбележа започнувањето на проектот Нансен модел за интегрирано образование во ОУ „Али