Нансен Дијалог Центар Скопје – партнер во спроведување на проектот “GEAR” (Глобално образование и активен одговор)
Со задоволство најавуваме дека Нансен дијалог центар Скопје е партнер за спроведување на проектот GEAR (Глобално образование и активен одговор)
Листа на избрани модел училишта за имплементација на Концепцијата за интеркултурно образование
Согласно огласот објавен на ден 14.11.2016 година за избор на 10 модел училишта (7 основни и 3 средни)  во кои
Отворен повик за избор на модел – училишта за имплементација на концепцијата за интеркултурно образование
Во согласност со потпишаниот „Меморандум за соработка помеѓу Нансен дијалог дентар Скопје (03-178) и Министерството за образование и наука на
Учество на Стеинар Брин на конференција „Рамковната конвенција: клучна алатка за управување со разновидност преку правата на малцинствата“
На 11 октомври 2016 година проф. Стеинар Брин, основач на Нансен дијалог мрежата, одржа говор на конференцијата на тема: „Рамковната
Објавен прирачник за реализатори на Нансен моделот за интегрирано образование
16 август, 2016 г.-Тимот за едукација обука и развој при Нансен дијалог центар Скопје во соработка со наставничките тандеми- реализатори на
Нансен Дијалог Центар Скопје го објави годишниот извештај за 2015 година
Англиски јазик Македонски јазик Албански јазик Турски јазик
Конференција: Предавања со меѓународни експерти
На 29 јануари, 2016 година Нансен дијалог центар Скопје организираше конференција со предавања од меѓународни експерти на тема “Европски и
Концепцијата за интеркултурно образование прифатена како официјален документ на МОН
На 14 јануари 2016 година, Министерството за образование и наука на Република Македонија ја прифати новата Концепција за интеркултурно образование
Промовирање на нови кабинети за практична настава и нови Нансен паралелки
На 6 ноември, 2015 г., НДЦ Скопје во соработка со Министерството за образование и наука на Република Македонија го одбележа
Промоција на е- платформата за реализаторите на НМИО
9 ноември, 2015 г.- Нансен дијалог центар Скопје ја разви и промовираше е- платформата за реализаторите на Нансен моделот за
Објавени новите Годишни програми за интегрирани воннаставни активности
Нансен дијалог центар Скопје ги објави новите изданија на Годишните програми за интегрирани воннаставни активности надополнети со нови содржини наменети
Предавање со меѓународен експерт и обучувач и доделување на сертификати за завршено основно ниво на обука
На 11 септември 2015 година, во просториите на ЕУ Инфо Центарот во Скопје, Нансен Дијалог Центар Скопје организираше предавање со
НДЦ Скопје го објави осмиот број од периодичниот билтен
Англиски јазик Македонски јазик Албански јазик Турски јазик
Известување / Отворен повик
И З В Е С Т У В А Њ Е Наставниците коишто го завршиле основното и напредното ниво на
Известување / Отворен повик
ИЗВЕСТУВАЊЕ Наставниците коишто го завршиле основното и напредното ниво на обуки за Нансен модел за интегрирано образование, како и наши
Проект ,,Мултиетнички концепт во образованието” – состанок на работната група за Компонента 3
На 22 јуни 2015 год. НДЦ Скопје беше домаќин на првиот состанок на работната група за Компонента 3 од проектот