Облечени во боите на есента
На 10 ноември 2017 година, наставничкиот тандем Даниела Стефановска и Хатиџе Мемети ја реализираа активноста под наслов "Есен во мојот
Есенски плодови
На 20 октомври 2017 година, наставничкиот тандем Даниела Стефановска и Хатиџе Мемети ја реализираа активноста под наслов "Есенски плодови" во
Воведни интеркултурни активности
На 28 ноември и 5 декември 2017 година тандемот составен од професорите Клаудија Гуџовска и Висар Сопај ги реализираа првите
Изработки на учениците од интеркултурните активности
Ноември- декември, 2017 Тандем: Мируше Џафери и Анета Казиовска Секција: Мир и толеранција
Меѓусебно запознавање на учениците во интеркултурните активности
На 24 ноември 2017 година тандемот составен од професорите Наташа Младеновска и Фарук Јашари ги реализираа првите воведни воннаставни активности
Заедничка прослава на родендени
Наставничките Александра Огњаноска и Муневер Елмази заедно со учениците од 5-то одделение вклучени во Нансен моделот за интеркултурно образование ги
Рециклираме заедно
На 24 ноември 2017 година наставничките Бахрие Ибраими и Ѓурѓица Маринова ја реализираа интеркултурната активност за време на која учениците
Пат околу Македонија со музика
На 24 ноември 2017 година наставничките Тијана Бајрактарска и Хурмет Ала заедно со учениците од III одд. одржаа интегриран наставен
Забава и учење преку песна
На 17 ноември 2017 година наставничките Тијана Бајрактарска и Хурмет Ала заедно со учениците од III одд. одржаа интегриран наставен
Добредојде есен!
На 17-ти и 24-ти ноември, 2017 наставничките Сузана Спахиу и Маја Трајкоска ги реализираа интеркултурните активности во ракми на еко-секцијата
Да прославиме заедно!
На 23 ноември 2017 година учениците заедно со нивните наставници Лидија Билбилоска и Дрита Јакупи ги прославија родендените на учениците
Истражување на соседните земји
На 15 и 22 ноември 2017 година наставничките Радица Ацевска и Мирсада Идризи организираа интеркултурни воннаставни активности во рамки на
Воведни интеркултурни активности
На 20 ноември 2017 година тандемот составен од професорите Ирена Стеваноска и Нехат Реџепи ги реализираа првите воведни воннаставни активности
Рециклирање со помош на креативно изразување и творење
На 15 ноември 2017 година, наставничкиот тандем Муневер Елмази и Александра Огњановска од ООУ „Гоце Делчев“ во Гостивар, реализираа интеркултурни
Интеркултурни активности од уметничка секција
На 15 ноември 2017 година, наставничкиот тандем Маја Трајкоска и Сузан Спахиу реализирше интеркултурни активности според Нансен моделот во склоп
Учење на традиционални песни преку секцијата „Запознај ја Македонија“
На 10 ноември 2017 година наставничките Тијана Бајрактарска и Хурмет Ала заедно со учениците од III одд. одржаа интегриран наставен