Известување до училиштата кои доставија апликации за модел- училишта за спроведување на Концепцијата за интеркултурно образование
15 јануари, 2018 година- Нансен дијалог центар Скопје изразува благодарност до сите основни и средни училишта кои доставија целосни апликации
Отворен повик за избор на нови 3 модел – училишта за спроведување на Kонцепцијата за интеркултурно образование
Општо за проектот Во согласност со потпишаниот „Меморандум за соработка помеѓу Нансен дијалог центар Скопје (03-178) и Министерството за образование
НДЦ Скопје организираше студиска посета во Северна Ирска
Од 6-7 ноември 2017 година, Нансен Дијалог Центар Скопје организираше студиска посета во Северна Ирска, на покана од Советот за
Обука за наставници во Сполето, Италија
Во периодот од 12 до 14 октомври 2017 година, проект менаџерот на НДЦ Скопје, Ветон Зеколи заедно со наставниците Дарко
НДЦ Скопје оствари средба со министерката за образование и членовите на управните одбори
На 30 септември, 2017 година, НДЦ Скопје оствари средба со Министерката за образование и наука, Рената Дескоска и членовите на
Директорите на Нансен модел училиштата остварија средба со управните одбори на НДЦ Скопје и ФИЕ
На 29 септември 2017 година, во просториите на Тренинг Центарот при НДЦ Скопје, директорите на Нансен модел училиштата одржаа презентации
Управните одбори на НДЦ Скопје и Фондацијата за интегрирано образование го посетија ОУ Гоце Делчев
На 29 септември, 2017 година, НДЦ Скопје организираше посета на основното училиште „Гоце Делчев“ во Гостивар за членовите на управните
НДЦ Скопје одржа средба со Управните одбори
На 29 септември 2017 година, НДЦ Скопје беше домаќин на состанокот на управните одбори на НДЦ Скопје и Фондацијата за
НДЦ Скопје ја објави публикацијата од истражувањето „Мултикултурноста и интеркултурноста во учебниците од прво до петто одделение во основното образование
Нансен дијалог центар Скопје со задоволсто ја објавува публикацијата од истражувањето „Мултикултурноста и интеркултурноста во учебниците од прво до петто
Претставници од здружението Пиколо Фјоре во посета на НДЦ Скопје
На 7 јуни 2017 година НДЦ Скопје ја посети делегација на претставници од здружението Пиколо Фјоре од Биела, Италија. Претставниците
Известување до училиштата кои доставија апликации за модел-училишта во кои ќе се спроведува Концепцијата за интеркултурно образование
Почитувани, Ве известуваме дека согласно критериумите за избор на модел-училишта во кои ќе се спроведува концепцијата за интеркултурно образование (наведени
Втор отворен повик за избор на нови 5 модел – училишта за имплементација на Kонцепцијата за интеркултурно образование
Општо за проектот Во согласност со потпишаниот „Меморандум за соработка помеѓу Нансен дијалог центар Скопје (03-178) и Министерството за образование
НДЦ Скопје учествуваше на конференцијата на ВКНМ при ОБСЕ во Киев, Украина
На 13 април, 2017 НДЦ Скопје претставен од страна на менаџерот на Тренинг центарот, г-ѓа Билјана Крсетска- Папиќ учествуваше на
НДЦ Скопје доби признание од НИЦИЕ
На 11 март 2017 година НДЦ Скопје имаше чест да прими признание од страна на Советот за интегрирано образование на
НДЦ Скопје организираше меѓународна конференција на тема “Улогата и значењето на интеркултурализмот во образованието”
На 11 март 2017 година, Нансен дијалог центар Скопје организираше меѓународна конференција на тема “Улогата и значењето на интеркултурализмот во
Нансен дијалог центар Скопје го објави Годишниот извештај за 2016 година
НДЦ Скопје со задоволство го претставува Годишниот извештај за 2016 година којшто го опфаќа периодот јануари- декември 2016 година. За